500gr. sausų avinžirnių
1 vidutinio svogūno1 raudonos paprikos
2 saliero stiebų (nebūtina)
2 valg.š. sezamo sėklų (nebūtina)
5-7 česnako skiltelių
1 valg.š. garam masala prieskonių
1 arb.š. kumino
1 arb.š. kepimo miltelių
1 kiaušinis
petražolės ir kalendros
1 valg.š. garam masala prieskonių
1 arb.š. kumino
1 arb.š. kepimo miltelių
1 kiaušinis
petražolės ir kalendros
Užmerkiame sausus avinžirnius vandenyje nakčiai. Prieš paruošimą, nukoškime ir perplaukime šaltu vandeniu. Supilkime juos į kapoklį (virtuvinį kombainą), dėkime supjaustytą papriką, svogūną, česnakus, petražoles, kalendrą, salierą, sezamo sėklas ir smulkiai sukapokime. Po to dekime prieskonius, kepimo miltelius, kiaušinį ir viską sumaišykime.
Falafal darymui reikės falafal įrankio ir spatulos. Jei tokio neturite, formuokite mažus kotletukus drėgnomis rankomis iš šios masės.
SKANAUS!
Dalinosi Laura
Dalinosi Laura
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Laba diena, aš su klausimuku  kankinuosi su šita falafel (tamėja) jau kelintą kartą. Bandžiau ir iš avinžirnių ir pupelių baltų ir žalių didelių pupų (Egipte pamokino iš pusų), bet bėda kad jie gaunasi laaaaabai sausi. Paskaičius šį receptą tai skirtumas - nededu kepimo miltelių (nežinojau kad reikia) ir dedu 2 kiaušinius. Ar kepimo milteliai ir kiaušinis turi tiek įtakos? Gal turit kokių pastabų?
AtsakytiPanaikinti