6 porcijoms reikės:
0.5 kg -1 kg avienos arba jautienos
1 svogūno
5 skiltelių česnako
1.5 stiklinės rudųjų lęšių
2 šviežių čili pipirų (pagal skonį)
6 bulvytės
1 skardinė pomidorų arba 3-5 švieži pomidorai
1 skardinė pomidorų arba 3-5 švieži pomidorai
2 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukšteliai druskos
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
2 šaukšteliai “Rasal Hanūt” prieskonių (Ras El Hanout )
1 šaukštelis raudonosios paprikos (išrūkytos, jei turite)
2 šaukšteliai druskos
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
2 šaukšteliai “Rasal Hanūt” prieskonių (Ras El Hanout )
1 šaukštelis raudonosios paprikos (išrūkytos, jei turite)
1.5 litro vandens
Pagaminimas:
Greitpuodyje kepiname mėsą kartu su smulkintais svogūnais ir česnakais iki kol mėsa ir svogūnai apkeps. Tada sudedame visus prieskonius, pomidorus, pomidorų pastą, lęšius, druską, čili pipirus (jei mėgstate aštriai) ir užpilame 1.5 l vandens. Uždarome sandariai greitpuodį ir tušiname viską apie 40 minučių, kol mėsa suminkštės. Po to atidarome puodą ir patikriname, ar mėsa yra nusinerianti nuo kaulo ir sudedame bulves. Verdame iki kol bulvės išvirs, apie 10 minučių. Tirštumą galite reguliuoti pagal savo skonį pa-didinant vendens kiekį.
Dalinosi Laura
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą