Sveiki, čia Jurgita. Tikriausiai nustebsite, kodėl dalinuosi egiptietišku patiekalu. Na tiesiog, kad jį be galo mėgstu ir labai skanu. Šį patiekalą pamilau vos tik paragavus, lengvai pagaminamas, nereikia virtuvėje praleisti pusės dienos ir kas svarbiausiai, tikrai labai skanus. Dar kartą norėčiau padėkoti draugei/kaimynei Dianai, kad pasidalino receptu.
Taigi mums reikės:
Išmirkytų per naktį pupelių (juodom akim, black eye beans)
Avienos, aš renkuosi avies priekinę koją, supjaustytą nedideliais gabalėliais
1 didelio svogūno
3 česnako skiltelių
2 vidutinio dydžio morkų, galima jų ir nedėti
1 indelio konservuotų pomidorų, smulkiai pjaustytų
2 valg. š. pomidorų pastos0
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Prieskoniai: Druska, pipiras, kuminas, safrano milteliai ir lauro lapeliai
Pirmiausia, dedame greitpuodį ant ugnies, į jį pilame alyvuogių aliejų ir apkepinam smulkiai pjaustytus svogūnus, bei trintą česnaką. Kai svogūnas apkepa, sudedam mėsytę, šiek tiek apkepame. Supilame visus prieskonius, viską gerai išmaišome ir pakepiname kokią minutę, supilame pomidorus ir pomidorų pastą, morkas, užpilame vandeniu, kad gerokai apsemtų mėsytę. Verdame apie 40 min uždarytu dangčiu ant vidutinės ugnies. Mėsytei beveik išvirus sudedame nusausintas, išmirkytas pupeles ir užpilame dar vandens, jei reikia. Verdame, kol pupelės bus minkštos. Aš verdu neuždarius greitpuodžio sandariai, nes dažnai pamirštu ir labai greit man viskas prisvyla...hahahaha
Skanaus!
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiTinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti