2015 m. birželio 27 d., šeštadienis

Batbūt (batbout) su faršo įdaru

Batbūt (batbout) - tai minkšta Marokietiška duonelė, panaši į pita. Taip pat žinoma kaip, matlu, toghrift ar mkhamer. Ji kepama keptuvėje storu dugnu be riebalų. Dažnai batbūt kepamos mažutės apvalios, o paskui naudojamos įdarytiems sumuštinukams. Bet šį kartą kepiau didesnes su faršo įdaru ir sūriu. 


8 batbūt reikės:

400 gr. miltų
150 gr. manų (smulkios semolinos)
1 arb. š. druskos
3 arb. š. cukraus
7 g. sausų mielių
3 valg. š. aliejaus
apie 200 ml šilto vandens

Įdarui:

300 gr. maltos mėsos
1 morka, tarkuota
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
2 paprikos, smulkiai pjaustytos
1 smulkinta skiltelė česnako
(čia pridursiu, kad galite dėti, ką norite. Aš dėjau poro, recepte buvo cukinija, tarkuota, nors jos nedėjau. Naudokite daržoves, kokias tik mėgstate.)
druskos, pipirų
1/2 arb. š. imbiero miltelių
1 arb. š. paprikos miltelių
1/2 arb. š. kumino
1/2 arb. š. ciberžolės
1 arb. š. Ras-el-Hanout (nebūtinai)
1 arb. š. pomidorų pastos
cheddar sūris
(su prieskoniais tas pats, kas su daržovėmis, naudokite, ką mėgstate, bet nepamirškite, kad mano išvardinti prieskoniai suteiks batbūt marokietišką autentišką skonį)

Dar reikės cheddar sūrio  



Taigi, ruošiame įdarą: smulkintą svogūną pakepiname ant trupučio aliejaus, dedame maltą mėsą, pakepiname. Sudedame daržoves, prieskonius, pomidorų pastą, jei reikia įpilame šiek tiek vandens, ir kepiname viską apie 30min. Paliekame atvėsti.

Ruošiame tešlą: mieles ir cukrų dedame į mažą indelį, užpilame trupučiu šilto vandens, išmaišome ir paliekame aktyvuotis (apie 15min.)   Dideliame dubenyje sumaišome miltus, manus ir druską. Tada pilame aliejų, mieles. Dešine ranka maišome, o kaire pilame po truputį vandenį. Minkome, kol gaunasi vientisa tešla, nelimpanti prie rankų. Uždengiame ir paliekame pakilti, apie 2 valandas.

Imame tešlą, padaliname į 8 gabaliukus. Imame gabaliuką, iškočiojame iš jo nelabai ploną lakštą (arba tiesiog pirštais ištampome), dedame į vidurį įdaro, sūrio gabalėlį ir užlenkiame. Tada dar pakočiojame, suformuojame duonelę. Padedam ant miltuoto padėklo. Ir taip visus 8. Uždengiame ir leidžiame ramiai pastovėti apie 15 minučių. Tada įkaitiname keptuvę, storu dugnu ir kepame abi puses. 

Šilti skaniausi 
Su meile, Aida

P.S. Mano naudojama keptuvė, atrodo taip 

Bet tinka ir storesnio dugno keptuvės, kaip pavyzdžiui IKEA keptuvė 

7 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Įkėliau keptuvę prie recepto, in sha Allah turėtum gerai matyti

      Panaikinti
    2. O gal galėtumei nufotografuoti ne iš viršaus, o iš šono, kad matytųsi maždaug kokio storio tas dugnas?

      Panaikinti
  2. Aida, orkaitėje bandei kepti šią duonelę? Kažin kaip gautųsi?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nea, nebandziau. Manau, imanoma, aisku, bet tada jau butu nebe batbout. Jie yra specialus del to, kad kepasi keptuveje.

    AtsakytiPanaikinti