Taigi, 4 asmenims reikės:
250 g. šviežių pievagrybių
1 vidutinio dydžio svogūno
1 valg. š. aliejaus
druskos, pipirų
1/2 arb. š. imbiero miltelių
1-2 skiltelės smulkinto česnako
500 g. baltos žuvies (šį kartą naudojau kardžuvę, kurios gabalas svėrė net 600 g)
1 indelis grietinėlės (200-250ml)
2 valg. š. garstyčių
1 lauro lapas
3 šviežių čiobrelių šakelės (neturėjau, bet gerai buvo)
50 g. kubeliais pjaustyto sviesto(kitą kartą gal nedėčiau, nes žuvis iš savęs rieboka, soti, grietinėlė... Tai uždėjus dar sviesto buvo LABAI sotu)
Papuošimui: Citrinos griežinėlių, kurių išspaustos sultys ant žuvies pagaivino skonį ir jo visai nesugadino
Paruošimas:
Nuvalykite ir susmulkinkite pievagrybius. Pakepkite smulkintą svogūną su šaukštu aliejaus, kol pakeis spalvą, pagardinkite druska, pipirais, imbieru ir česnaku. Sudėkite pievagrybius ir kepkite, kol iškeps. Nukelkite nuo ugnies.
Sumaišykite grietinėlę su garstyčiomis. Į kepimo indą sudėkite pievagrybių ir svogūnų mišinį, ant viršaus dėkite žuvį. (atminkite, žuvį galit naudoti kokią norite, taigi visus gabalėlius gražiai sudėkite į kepimo indą ant pievagrybių). Tada užpilkite grietinėlės ir garstyčių mišiniu.
Įdėkite lauro lapą ir čiobrelius, bei apdėliokite sviesto kubeliais. Kepti 25 minutes iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Patiekimas: dėkite žuvį į lėkštę, apipilkite padažu ir papuoškite citrina.
SKANAUS
Aida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą