Taigi, 4 asmenims reikės:
250 g. šviežių pievagrybių
1 vidutinio dydžio svogūno
1 valg. š. aliejaus
druskos, pipirų
1/2 arb. š. imbiero miltelių
1-2 skiltelės smulkinto česnako
500 g. baltos žuvies (šį kartą naudojau kardžuvę, kurios gabalas svėrė net 600 g)
1 indelis grietinėlės (200-250ml)
2 valg. š. garstyčių
1 lauro lapas
3 šviežių čiobrelių šakelės (neturėjau, bet gerai buvo)
50 g. kubeliais pjaustyto sviesto(kitą kartą gal nedėčiau, nes žuvis iš savęs rieboka, soti, grietinėlė... Tai uždėjus dar sviesto buvo LABAI sotu)
Papuošimui: Citrinos griežinėlių, kurių išspaustos sultys ant žuvies pagaivino skonį ir jo visai nesugadino
Paruošimas:
Nuvalykite ir susmulkinkite pievagrybius. Pakepkite smulkintą svogūną su šaukštu aliejaus, kol pakeis spalvą, pagardinkite druska, pipirais, imbieru ir česnaku. Sudėkite pievagrybius ir kepkite, kol iškeps. Nukelkite nuo ugnies.
Patiekimas: dėkite žuvį į lėkštę, apipilkite padažu ir papuoškite citrina.
SKANAUS
Aida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą