Dviems asmenims reikės:
2 valg. š. sviesto
1 didelio svogūno
2 skiltelės česnako
200 g ėrienos faršo (ar kito mėgstamo)
1/2 arb. š. druskos
1/4 arb. š. pipirų
1/4 arb. š. cinamono
1/4 arb. š. maltų gvazdikėlių (šį kartą neturėjau)
1 valg. š. džiuvesėlių
4 arb. š. pomidorų pastos
žiupsnelis čili pipirų miltelių
pipirų, druskos,
150 ml vandens
250 g juodųjų vyšnių
citrinos sulčių
Statome keptuvę ant silpnos ugnies, dedame sviestą, smulkintus svogūnus ir traiškytą česnaką. Pakepiname viską. Faršą sumaišome su druska, prieskoniais ir džiuvesėliais. Viską gerai išminkome ir gaminame persiko dydžio rutuliukus. Pasididiname ugnį , sudedame rutuliukus į keptuvę ir apkepame iš visų pusių.
Pomidorų pastą, čili miltelius, vandenį, druską ir pipirus sumaišome ir pilame į keptuvę. Uždengiame dangčiu ir troškiname 15 min. Vyšnias nuplauname, nusausiname, išimame kauliukus.(Jei naudosite konservuotas, kaip aš, tai tik nuvarvinkite sultis ). Po 10 min troškinimo sudedame jas prie rutuliukų ir leidžiame likusias 5 min troškintis kartu. Baigus troškinti pagardiname citrinos sultimis. Patiekiame su duona ar ryžiais.
SKANAUS!
Linkėjimai, Aida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą