1 vištos supjaustytos gabaliukais
2 vidutinių svogūnų
4 valg. š. aliejaus
3 didelių morkų
500 g žaliųjų alyvuogių
petražolių
1/2 arb. š. juodųjų pipirų
žiupsnelis safrano
druskos
1/2 arb. š. cinamono
1 valg. š. miltų
3 česnako skiltelių
Nusiskutame morkas ir supjaustome griežinėliais.
Maždaug po 10-15 minučių troškinimo sudedame morkas į troškinį.
Tuo metu, alyvuoges užpilame verdančiu vandeniu ir nuverdame 10 minučių, nupilame vandenį ir pakeitę šviežiu vėl paverdame 10 minučių. Tada pakartojame viską trečią kartą.
Sudedame nuvirusias alyvuoges į vištienos ir morkų troškinį. Jei reikia papildome truputį vandens. Paragaujame ar netrūksta druskos, pipirų.
Nusemiame 1 samtį padažo ji sumaišome su kapotomis petražolėmis, traiškytu česnaku ir miltais. Ta mišinį supilame į vištienos troškinį.
Išmaišome ir verdame kol padažas sutirštės.
Valgome su arabiška duona ar prancūziška bagete
Skanaus:)
Agnė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą