2015 m. kovo 30 d., pirmadienis

Vištienos tadžinas su alyvuogėmis ir morkomis

Labai labai skanus patiekalas su vištiena!!!

Reikės :

1 vištos supjaustytos gabaliukais
2 vidutinių svogūnų
4 valg. š. aliejaus
3 didelių morkų
500 g žaliųjų alyvuogių
petražolių
1/2 arb. š. juodųjų pipirų
žiupsnelis safrano
druskos
1/2 arb. š. cinamono
1 valg. š. miltų
3 česnako skiltelių


Vištos gabaliukus ištriname su druska, paliekame 10-15 minučių ir nuplauname. Su blenderiu sumalame svogūnus, juos dedame į puodą, dedame nuplautą vištieną, druską, safraną, cinamoną bei pipirus. Ant silpnos ugnies pamaišydami troškiname, tuomet supilame 0,5 litro vandens ir toliau troškiname ant mažos ugnies.
Nusiskutame morkas ir supjaustome griežinėliais.
Maždaug po 10-15 minučių troškinimo sudedame morkas į troškinį.
Tuo metu, alyvuoges užpilame verdančiu vandeniu ir nuverdame 10 minučių, nupilame vandenį ir pakeitę šviežiu vėl paverdame 10 minučių. Tada pakartojame viską trečią kartą.
Sudedame nuvirusias alyvuoges į vištienos ir morkų troškinį. Jei reikia papildome truputį vandens. Paragaujame ar netrūksta druskos, pipirų.
Nusemiame 1 samtį padažo ji sumaišome su kapotomis petražolėmis, traiškytu česnaku ir miltais. Ta mišinį supilame į vištienos troškinį.
Išmaišome ir verdame kol padažas sutirštės.
Valgome su arabiška duona ar prancūziška bagete

Skanaus:)
Agnė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą