2015 m. kovo 9 d., pirmadienis

Marokietiškas tadžinas su faršo rutuliukais, razinomis ir svogūnais


Šį tadžiną atradau vienoje interneto svetainėje prancūzų kalba, kai nebežinojau, ką naujo pagaminti pietums. Vyrui tai buvo naujiena, bet svetainėje rašoma, kad tai tikrai maroko virtuvė. Tai yra tikrai lengvai pagaminamas ir tikrai skanus patiekalas, valgomas su duona, šviežiomis salotomis. 

2 asmenims reikės:

faršo rutuliukams:
300g faršo
1/4 arb.š. cinamono 
1/4 arb.š. imbiero miltelių
1/4 arb.š. pipirų
1/2 arb.š. druskos
1 valg. š. su kaupu džiuvėsėlių
1 kiaušinis

Dar reikės:
3 svogūnai, supjaustyti griežinėliais
1/2 arb. š. druskos
1 cinamono lazdelė
40 ml aliejaus
50 ml vandens
30 g razinų ( valandą mirkytų karštame vandenyje ) 

Paruošimas:

Visus produktus rutuliukams suminkome ir gaminame rutuliukus, abrikosų dydžio. 









Į puodą pilame aliejų, dedame svogūnų žiedus, cinamoną, druską ir uždengtu dangčiu troškiname apie 10 min ant silpnos vidutinės ugnies. Po 10 min sudedame rutuliukus, užpilame vandenį ir troškiname dar 15 min. Tada sudedame nusausintas razinas ir dar viską troškiname 10 min. Kai viskas išvirs, tada atidengiame dangtį ir paverdame, pamaišydami, kol padažas nusigaruos ir šiek tiek sutirštės. 








Dedame į lėkštę ir pateikiame su šviežia duona. SKANAUS
Receptas paimtas iš čia .
Linkėjimai, Aida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą