2015 m. kovo 9 d., pirmadienis

Mėtų arbata ( Marokietiškai nana atei )


Mėtų arbata yra populiariausia šiaurės Afrikos šalyse. Kur benueitumėte, būsite ja pavaišinti. Prie šios arbatos , svečiuose, visada būsite pavaišinti ir msemenais, ir bahrir blynais, harša duonele, o galbūt namuose keptais sausainiukais. Beje, afrikiečiai gerią šią arbatą labai saldžią.

Arbatą pasigaminti mums reikės ( 1l arbatos):

1 valg. š. žalios arbatos lapelių su kaupu 
kuokštelis šviežių mėtų
cukraus (pagal skonį) 
verdančio vandens (litras arbatai ir šiek 
tiek arbatai praplauti)
 Taigi, dedame žalios arbatos lapelius į metalinį arbatinį ir užpilame šiek tiek verdančio vandens. Palaikome pusę minutės, praskalaujame ir nupilame purviną vandenį. Kartojame porą kartų. 

 Sekantis žingsnis, užpilame litrą verdančio vandens, sudedame cukrų, išmaišome, sudedame šviežias mėtas ir dedame arbatinį ant ugnies. Verdame, kol vanduo vėl užvirs. Atsargiai nukeliame nuo ugnies, pilstome į peršviečiamas stiklinaites ir skanaujame.

Beje, arbatą pilkite iš aukščiau, kad pilant šiek tiek pravėstų ir užputotų stiklinėje. Į stiklines galite įdėti mėtų lapelių dėl grožio. Kitose šalyse dar deda į stiklines kedro riešutų. SKANAUS. 
Linkėjimai, Aida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą