2015 m. kovo 19 d., ketvirtadienis

Šparaginių pupelių troškinys su aviena ar jautiena

Sveiki, čia ir vėl Jurgita. Šį patiekalą išmokau gaminti svečiuodamasi Alžyre. 

Taigi jums reikės:

500 gr jautienos arba avienos 
2 - 3 didelių saujų šviežių ar šaldytų šparaginių pupelių 
1 didelio svogūno 
3 česnako skiltelių 
kuokštelio petražolių 
2 vid. dydžio morkų 
1 skardinės konservuotų pomidorų arba 5 šviežių tarkuotų
Bulvių pagal pageidavimą (galima ir nedėti) 
2 val. š. alyvuogių aliejaus 
druskos, pipirų, paprikos miltelių, žiupsnelis safrano, kumino, poros lauro lapų
Vandens

Į greitpuodį pilam alyvuogių aliejų ir jame apkepinam smulkintą svogūną bei česnaką. Dedam mėsą ir pakepinam kartu. Sudedam visus prieskonius, pjaustytas morkas ir dar pakepinam, bet atsargiai, prieskoniai greit svyla. Supilam smulkintus pomidorus, petražoles, užpilam viską verdančiu vandeniu, kad apsemtų mėsa ir sandariai uždarom greitpuodį. Troškiname apie 30 min, kol mėsa taps minkštutė. Išvirus mėsai sumetam šparagines pupeles, bulves pagal pageidavimą, užpilam trupučiu vandens, jai trūksta, bet neperpilam, troškinys neturi būti skystas. Verdam viska pridarius dangčiu ant vidutines ugnies, kol daržovės suminkštės. Pabaigoje galite dangtį nuimti, kad nugaruotų šiek tiek skysčio ir padažas sutirštėtų. Skanaujam su šviežia bagete ar tiesiog vieną. SKANAUS

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą