2015 m. kovo 19 d., ketvirtadienis

Mūsaka (Moussaka)

Mūsaka - tai baklažanai pomidorų padaže, kepti orkaitėje. Sotus, vegetariškas patiekalas, nors galima daryti ir su faršu. Juokaujama, jog šis patiekalas Egipte - tai vargšų maistas. Šis patiekalas valgomas šiltas, bet man jis labai skanus, netgi kai visiškai atšalęs. 

Reikės: 
3 didelių baklažanų 
2 svogūnų 
5 skiltelių česnako 
1 skardinės konservuotų pomidorų 
1 valg. š. pomidorų tyrės 
įvairių prieskonių ( čia galite improvizuoti, kadangi prieskonius galima naudoti, kokius tik mėgstate) 
alyvuogių aliejaus ir truputis sviesto ( ghee sviestas tinkamiausias, nes maistui jis suteikia svaiginantį skonį)

Keptuvėje ant įkaitinto sviesto, pakepiname smulkiai pjaustytą 1 svogūną ir susmulkintą česnaką. Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą, sukrečiame prieskonius (aš naudojau imbiero, paprikos, rūkytos paprikos, kumino ,čili, kalendros miltelius - visų po arbatinį šaukštelį). Gerai išmaišome ir pilame konservuotus pomidorus, pertrintus smulkintuvu, dedame druską, pomidorų tyrę, įpilame pusę stiklinės vandens ir kaitiname padažą, tol kol jis pasidarys tirštas.





Baklažanus supjaustome riekelėmis ir apkepiname kiekvieną pusę keptuvėje ant trupučio aliejaus. Imame kepimo indą, išdėliojame pusę baklažanų, pilame pusę padažo, išlyginame, dedame likusius baklažanus ir užpilame likusiu padažu. Viršų apibarstome pjaustytais svogūnais ir kepame orkaite 180 C laipsnių temperatūroje 40-45 min. Valgome su duona arba ryžiais. Skanaus!  


Linkėjimai, Kristina

4 komentarai:

  1. pas mane kitoks receptas :) bus proga pasireiksti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš irgi darau kitaip. Galvoju, kad kepinant kiekvieną baklažano riekę, tai labai bus daug aliejaus juose. Neidealus variantas kas liečia sveikatą. Aš tai tas riekes grilinu, sudėjusi į blėką tik išteptą aliejumi. Tikrai "lacruma" pasireikšk, labai įdomu, koks tavo variantas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nebutina kepti ant daug aliejaus ,jei keptuve nesvylanti..laselis aliejaus nekenkia ir tikrai neprisigeria..pati nemegstu baklazanu permirkusiu aliejuje..aisku ,galima ir grilinti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Problema ta, kad baklažanai labai greitai sugeria aliejų ir tiesiog prisisiurbia didelius kiekius jo. Jo reiktų ant silpnos ugnies kepinti keptuvėje tada.

    AtsakytiPanaikinti