4-6 asmenims:
1kg avienos (arba veršienos)
2 svogūnai, smulkiai pjaustyti
4 skiltelės česnako, traiškyto
1/4 stiklinės aliejaus
druskos
1/2 arb. š. pipirų
1/2 arb. š. imbiero miltelių
žiupsnelis safrano
2 valg. š. smulkaus cukraus
1 arb. š. sviesto
1/4 arb. š. cinamono
vandens
250 g. džiovintų slyvų
100 g. nuluptų, apkeptų migdolo riešutų
Imame greitpuodį, pilame aliejų. Jame apkepiname svogūnus ir česnakus, kol svogūnas įgaus auksinę spalvą. Dedame mėsą ir prieskonius (išskyrus cinamoną). Mėsą apkepame iš visų pusių. Užpilame verdančiu vandeniu tiek, kad apsemtų mėsą. Uždarome sandariai greitpuodį ir verdame apie 40 min., kol mėsa išvirs. Atidarykite dangtį ir leiskite nuvirti padažui, kad jo liktų per du pirštus.
Tuo metu išsiverdame slyvas, jas nusausiname, dedame atgal į tuščią puodą, dedame sviestą, cukrų ir cinamoną. Verdame viską ant silpnos ugnies apie 10 min. vis maišant. Serviruojame vienoje lėkštėje ar atskirai: mėsa, padažiukas, slyvos ir migdolai.
Galite valgyti su salotomis ar dažydami baltą duoną į padažą, kaip yra įprasta šiaurės Afrikos šalyse.
Skanaus!!! Aida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą