2015 m. kovo 20 d., penktadienis

Tadžinas su slyvomis

Pristatau jums mano mėgstamiausią tadžiną su aviena arba veršiena (jautiena) ir džiovintomis slyvomis. Šis patiekalas Maroke yra vienas iš pagrindinių per didžiąją musulmonų šventę - Aid Al Adha. Per šią šventę yra aukojamos avys. Dėl to šis tadžinas dažniausiai gaminamas su aviena. Tadžinas su slyvomis - patiekalas populiarus patiekti vestuvėse. 

4-6 asmenims:

1kg avienos (arba veršienos)
2 svogūnai, smulkiai pjaustyti
4 skiltelės česnako, traiškyto
1/4 stiklinės aliejaus
druskos
1/2 arb. š. pipirų
1/2 arb. š. imbiero miltelių
žiupsnelis safrano
2 valg. š. smulkaus cukraus
1 arb. š. sviesto
1/4 arb. š. cinamono
vandens
250 g. džiovintų slyvų
100 g. nuluptų, apkeptų migdolo riešutų

Imame greitpuodį, pilame aliejų. Jame apkepiname svogūnus ir česnakus, kol svogūnas įgaus auksinę spalvą. Dedame mėsą ir prieskonius (išskyrus cinamoną). Mėsą apkepame iš visų pusių. Užpilame verdančiu vandeniu tiek, kad apsemtų mėsą. Uždarome sandariai greitpuodį ir verdame apie 40 min., kol mėsa išvirs. Atidarykite dangtį ir leiskite nuvirti padažui, kad jo liktų per du pirštus. 

Tuo metu išsiverdame slyvas, jas nusausiname, dedame atgal į tuščią puodą, dedame sviestą, cukrų ir cinamoną. Verdame viską ant silpnos ugnies apie 10 min. vis maišant. Serviruojame vienoje lėkštėje ar atskirai: mėsa, padažiukas, slyvos ir migdolai.
Galite valgyti su salotomis ar dažydami baltą duoną į padažą, kaip yra įprasta šiaurės Afrikos šalyse.

Skanaus!!!  Aida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą