pakelis filo tešlos
500 g. migdolų riešutų (ar kitų mėgstamų)
žiupsnelis maltų gvazdikėlių
žiupsnelis malto kardamono
žiupsnelis malto cinamono
žiupsnelis druskos
pakelis sviesto, lydyto, pravėsusio
sirupui:
1 valg. š. citrinos sulčių
2 cinamono lazdelės
pusė stiklinės cukraus
stiklinė medaus
3/4 stiklinės vandens
Gaminame bakliavą: Sumalame riešutus, arba labai smulkiai susmulkiname. Sumaišome su prieskoniais. Į kepimo skardą dedame vieną sluoksnį tešlos ir ištepame sviestu. Taip kartojame, kol sudedame 7 sluoksnius, tada sudedame pusę riešutų mišinio. Vėl dedame sluoksnį tešlos, tepame sviestu ir taip, kol ištepsime 7 kartus. Dedame likusius riešutus. Ir paskutinius lakštus tepame sviestu. Beje, dažnai pakelyje būna 18-20 tešlos lakštų, tai nebijokite. Jei tėra 18, tai dėkite 6-6-6, jei 20, tada 7-7-6. Tiesiog pasistenkite paskirstyti po lygiai, kiek beturėtumėte.
Kai lakštai sudėti, reikia bakliavą supjaustyti rombais. Apšlakstome sviestu ir papuošiame kiekvieną rombą riešutukais (puošti nebūtina). Dedame į iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 min.
Kol bakliava kepa, išsiverdame sirupą. Visus sirupui skirtus produktus sudedame į puodą, verdame ant silpnos ugnies, kol viskas ištirps, ir tada maišant paverdame dar 10 min.
Bakliavai iškepus, ištraukia iš orkaitės ir dar karštą užpilame su sirupu. Leidžiame atvėsti kepimo skardoje.
Skanaus!
Nuoširdžiai, Aida
o kaip ten stebuklingai dar neiškepusi su migdolais, o paskui liejama sirupu be migdolų, ir žiū rezultate vėl su migdolais :D
AtsakytiPanaikintiNes nuotraukos ne iš vieno kepimo. Teko pasiskolinti kai kurias, kad būtų viskas aiškiau
AtsakytiPanaikinti