2015 m. kovo 22 d., sekmadienis

Bakliava alžyrietiškai (Baklawa)

Mėgstu bakliavą, tačiau turkiškas variantas man per saldus. Šią, skaniausiąją, pirmą kartą ragavau svečiuodamasi pas savo mylimiausią, brangiausią draugę - vyresniąją seserį Selmą. Ji šį receptą parsivežė iš Alžyro, o aš šiandien dalinuosi juo su Jumis. 

pakelis filo tešlos
500 g. migdolų riešutų (ar kitų mėgstamų)
žiupsnelis maltų gvazdikėlių
žiupsnelis malto kardamono
žiupsnelis malto cinamono
žiupsnelis druskos
pakelis sviesto, lydyto, pravėsusio

sirupui:
1 valg. š. citrinos sulčių
2 cinamono lazdelės
pusė stiklinės cukraus
stiklinė medaus
3/4 stiklinės vandens

Gaminame bakliavą: Sumalame riešutus, arba labai smulkiai susmulkiname. Sumaišome su prieskoniais. Į kepimo skardą dedame vieną sluoksnį tešlos ir ištepame sviestu. Taip kartojame, kol sudedame 7 sluoksnius, tada sudedame pusę riešutų mišinio. Vėl dedame sluoksnį tešlos, tepame sviestu ir taip, kol ištepsime 7 kartus. Dedame likusius riešutus. Ir paskutinius lakštus tepame sviestu. Beje, dažnai pakelyje būna 18-20 tešlos lakštų, tai nebijokite. Jei tėra 18, tai dėkite 6-6-6, jei 20, tada 7-7-6. Tiesiog pasistenkite paskirstyti po lygiai, kiek beturėtumėte. 
Kai lakštai sudėti, reikia bakliavą supjaustyti rombais. Apšlakstome sviestu ir papuošiame kiekvieną rombą riešutukais (puošti nebūtina). Dedame į iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 min. 
Kol bakliava kepa, išsiverdame sirupą. Visus sirupui skirtus produktus sudedame į puodą, verdame ant silpnos ugnies, kol viskas ištirps, ir tada maišant paverdame dar 10 min. 
Bakliavai iškepus, ištraukia iš orkaitės ir dar karštą užpilame su sirupu. Leidžiame atvėsti kepimo skardoje. 



Skanaus! 
Nuoširdžiai, Aida

2 komentarai:

  1. o kaip ten stebuklingai dar neiškepusi su migdolais, o paskui liejama sirupu be migdolų, ir žiū rezultate vėl su migdolais :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nes nuotraukos ne iš vieno kepimo. Teko pasiskolinti kai kurias, kad būtų viskas aiškiau

    AtsakytiPanaikinti