2015 m. kovo 18 d., trečiadienis

Tunisietiškas tadžinas

Pirmą kartą šį patiekalą paragavau darbe. Mane pavaišino bendradarbė iš Tuniso. Tunisietiškas tadžinas visiškai nepanašus į Maroko virtuvės tadžinus. Šis man labiau primena apkepą.  Pirmuosius tadžinus gaminau pagal labai paprastą kolegės receptą, o paskui, 2012 metais radau žurnale "SKANAUS" tokio pat tadžino receptą, sujungiau į naują savo ir dalinuosi su jumis:

 Mums reikės:

8 kiaušinių
200 g vištienos krūtinėlių
1 pomidoro
pusės svogūno
2 skiltelių česnako
šaukštelis harisos padažo (jei neturit, nebėda)
2 bulvės 
sauja konservuotų avinžirnių
200 g fermentinio sūrio
30 g petražolių
druskos, pipirų, kumino, ciberžolių, kalendros sėklų
alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

Išvirti 2 kiaušinius. Bulves nulupti, supjaustyti kubeliais, įtrinti druska, kuminu, ciberžole ir apkepti. Svogūną ir česnaką susmulkinti ir pakepti. Sudėti smulkiai pjaustytas vištų krūtinėles, pagardinti ir truputį apkepti. Tuomet sudėti harisos padažą (jei naudosite) , užpilti trupučiu vandens. Kepti, kol vanduo išgaruos. Po to apibarstyti smulkintomis petražolėmis ir leisti atvėsti. Kietai virtus kiaušinius nulupti ir susmulkinti. Į indą sudėti kiaušinius, avinžirnius, bulves, vištieną, smulkintą pomidorą ir 150 g tarkuoto sūrio. Vėliau supilti 6 išplaktus kiaušinius, sudėti likusius prieskonius ir viską gerai išmaišyti. Gautą masę supilti į kepimo indą, ant viršaus užbarstyti 50 g sūrio. Kepti 20-30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C temperatūros. SKANAUS!  

Beje, šis tadžinas taip pat gali būti gaminamas ir su vištienos kepenėlėmis.

Aida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą