2015 m. kovo 25 d., trečiadienis

Avienos troškinys su baklažanais (Mderbel Badendjel )


1 kg baklažanų
1/2 kg avienos
4 didelių skiltelių česnako
2 valg.š. sviesto
Aliejaus
1/2 stiklinės avinžirnių
Cinamono
Kumino
Druskos
Juodųjų pipirų


Darbo eiga:

Iš vakaro užmerkiame avinžirnius. Nusiskutame baklažanus bei juos supjaustome išilgai, juostomis.
Apkepame keptuvėje, su labai mažai aliejaus. Kaskart įpilame šaukštą aliejaus ar net mažiau, tiek kad nedegtų, bet gražiai apskrustu.
Kol kepa baklažanai sumaišome visus prieskonius bei česnaką , patriname. Jei turite prieskonių grustuvę - būtų idealiausia. Jei ne - sutrinkite šakute. Praskiedžiame su vandeniu, padarome tirštą padažą. Dedame mėsa į puodą, dedame prieskonių padažą, gerai išmaišome, dedame sviestą ir pakepiname.
Pilame 1/2 litro vandens, dedame avinžirnius ir troškiname, kol mėsa išsitroškins. Greitpuodyje veiksmas vyksta greičiau. Kai mėsa minkšta, dedame kepintus baklažanus ir dar patroškiname 10-15 minučių.

Na štai ir turite tradicinį alžyrietišką patiekalą.
Skanaus;)
Receptu pasidalino Agnė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą