2015 m. kovo 24 d., antradienis

Omletas su datulėmis

Šį keistos sudėties omletą radau vienoje knygoje, kurią kažkada pirkau Olandijoje. Ji buvo numesta į šoną, nes jone nėra paveiksliukų, cha cha cha. Patiekalas kilęs iš Persijos įlankos valstybių. Girdėjau, kad yra gaminamas Ramadano mėnesio metu. Ieškojau, ką pagaminti ir pasidalinti su jumis ir užkliuvo šis pavadinimas. Tiesa, iš pradžių sudėtis gąsdino, galvojau produktai nederės ir bereikalingai būsiu juos panaudojusi, tačiau... Jau po pirmo kąsnio labai patiko. Be galo maistingas, aromatingas ir saldus omletas. Beje, jis turi būti kepamas mažoje keptuvėje. 


Vienai porcijai reikės:

1 valg. š. sviesto
1 valg. š. svogūno, smulkiai pjaustyto
1/2 valg. š. migdolų be odelės, pasmulkinto
3 valg. š. marinuotų morkų (iš indelio)
6 džiovintos datulės, supjaustytos
1/2 valg. š. razinų
2 kiaušinių
druskos
1/2 valg. š. pistacijų, smulkintų 

Taigi, statome keptuvę ant silpnos ugnies, dedame sviestą. Pakepiname jame svogūną ir migdolus, kol įgaus auksinę spalvą. Sudedame nusausintas morkas, razinas ir datules, viską gerai sumaišome. Apie minutę pakepinam. Supilame praplaktą kiaušinį, pagardintą druska, apibarstome pistacijomis ir kepame su uždengtu dangčiu, kol kiaušinis iškeps. 
Patiekiame su šilta pitos duonele. Aš, beje, valgiau jį vieną, labai sotu.

Skanaus!
Nuoširdžiai, Aida

2 komentarai: