Šiuo receptu naudojuosi jau daugiau kaip 7 metus ir NIEKADA NENUVYLĖ!!!:)
500 g mėsos su kauliuku
2 vidutinių svogūnų
1 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
baltojo ridiko, nuvalyto bei supjaustyto išilgai
2-3 vidutinio dydžio morkų, nuskustų bei išilgai supjaustytų
2 vidutiniškų cukinijų, taip pat nuvalytos ir supjaustytos išilgai, kaip ir kitos daržovės
raudonojo malto pipiro
juodojo malto pipiro
2 vidutinių svogūnų
1 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
baltojo ridiko, nuvalyto bei supjaustyto išilgai
2-3 vidutinio dydžio morkų, nuskustų bei išilgai supjaustytų
2 vidutiniškų cukinijų, taip pat nuvalytos ir supjaustytos išilgai, kaip ir kitos daržovės
raudonojo malto pipiro
juodojo malto pipiro
cinamono
druskos
skardinės avinžirnių
3-4 valg. š. aliejaus
druskos
skardinės avinžirnių
3-4 valg. š. aliejaus
Kuskuso kruopas taisau taip:
3 puodukai sausų kruopų
druskos
6 šaukštai aliejaus
sviesto
Pirma sausas kruopas išmaišau, tarp delnų pratrinu su aliejumi bei druska. Kai gerai išmaišote sudedat į garų puodą.
Dedame ant garų ir kai garai pradeda veržtis per kruopų viršų uždengiate puodą ir garinate 15 minučių. Po to nusikeliate, iškratote kruopas į didelį dubenį, jos karštos! Pasiimate pusantro puodelio šalto vandens ir po truputį pilant vandenį kruopas kedenate , tarp delnų švelniai trinate, kad visos gautų vandens. Taip purenate kol supilat vandenį.
Sudedam kruopas atgal ir garų puodą ir vėl dedam ant garų. Kai garai vėl išsiverš per kruopų viršų vėl uždengiame dangčiu ir leidžiame garintis 15 minučių. Viską pakartojame kaip pirmame purenime su pusantros stiklinės vandens.
Kai trečią kartą vėl nukelsite kruopas nuo garų vėl pakartojame maišymą kruopų, bet šį kartą be vandens.
Ketvirtą kartą nukėlę beriame kruopas į dubenį ir uždėję gerą šaukštą sviesto paskutinį kartą gerai išmaišome kruopas.
Šį kruopų gaminimo būdą kažkada išmokau iš sesės Giedrės, dėkui :*
Tikiuosi patiks ir tiks mano receptukas :) SKANAUS
3 puodukai sausų kruopų
druskos
6 šaukštai aliejaus
sviesto
Pirma sausas kruopas išmaišau, tarp delnų pratrinu su aliejumi bei druska. Kai gerai išmaišote sudedat į garų puodą.
Dedame ant garų ir kai garai pradeda veržtis per kruopų viršų uždengiate puodą ir garinate 15 minučių. Po to nusikeliate, iškratote kruopas į didelį dubenį, jos karštos! Pasiimate pusantro puodelio šalto vandens ir po truputį pilant vandenį kruopas kedenate , tarp delnų švelniai trinate, kad visos gautų vandens. Taip purenate kol supilat vandenį.
Sudedam kruopas atgal ir garų puodą ir vėl dedam ant garų. Kai garai vėl išsiverš per kruopų viršų vėl uždengiame dangčiu ir leidžiame garintis 15 minučių. Viską pakartojame kaip pirmame purenime su pusantros stiklinės vandens.
Kai trečią kartą vėl nukelsite kruopas nuo garų vėl pakartojame maišymą kruopų, bet šį kartą be vandens.
Ketvirtą kartą nukėlę beriame kruopas į dubenį ir uždėję gerą šaukštą sviesto paskutinį kartą gerai išmaišome kruopas.
Šį kruopų gaminimo būdą kažkada išmokau iš sesės Giedrės, dėkui :*
Tikiuosi patiks ir tiks mano receptukas :) SKANAUS
Agnė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą