4 vištos blauzdelių
400 g. basmati ryžių
1 baklažano
2 bulvių
8 žiedinio kopūsto žiedų
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
prieskonių mėsai:
druska, pipirai
1/2 arb. š. cinamono
1/2 valg. š. garam masala
1/2 valg. š. Ras El Hanout
1/2 arb. š. kumino miltelių
1/2 arb. š. imbiero miltelių
prieskoniai ryžiams:
druska, pipirai
1 arb. š. garam masala
1 arb. š. ciberžolės
Pirmiausia užsimerkiame ryžius. Jie turi pamirkti vandenyje apie 45 min. Į puodą dedame sviestą ir svogūną, pakepiname. Sudedame blauzdeles, pakepiname (beje, gali būti tiek su skūra, tiek be jos, kaip kas mėgsta). Sudedame prieskonius ir dar šiek tiek pakepiname. Užpilame verdančiu vandeniu, tiek, kad apsemtų mėsą. Verdame, kol išvirs, vis patikrinkite, ar netrūksta vandens. Jei trūksta, papildykite.
Kol mėsa verda, išsivirkite daržoves aliejuje. O išvirus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus. Mėsai išvirus, išimkite ją iš skysčio, nusausinkite ryžius. Į ryžius sudėkite prieskonius ir išmaišykite.
Dabar imkite tokį puodą, kad į jį viskas tilptų, bet jis neturi būti per didelis (man viską sudėjus liko vos keli cm iki viršaus). Dedame šiek tiek ryžių ant dugno. Išdėliojame daržoves gražiai su mėsa. Sudedame likusius ryžius ant viršaus, kad viską užklotų. Užpilame sultinį nuo vištienos (galite perkošti, arba pilti su svogūnais, jie nepamaišys). Jei sultinys ryžių neapsemia, užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ryžius 1-2 cm. Uždenkite dangtį ir virkite 10 min. NE ilgiau. Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti dar pusę valandos. Prieš patiekdami, puodą atsargiai papurtykite, nuimkite dangtį, uždėkite lėkštę ir išverskite Makliūbą ant lėkštės.
Štai ir turime patiekalą aukštyn kojomis. Galite papuošti smulkintais pistacijų riešutais (šįkart neturėju). SKANAUS!
Aida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą