Jums reikės:
500 g. mėsos (avienos, jautienos)
250 g. faršo
pusės skardinės avinžirnių
2 valg. š. aliejaus
2 valg. š. sviesto
1 svogūno
1 vidutinės česnako galvutės
1 mažas kiaušinis (praplaktas)
1/2 arb. š. juodu maltų pipirų
1/2 arb. š. kumino
1/2 arb. š. cinamono
druskos pagal skonį
Eiga:
Susmulkiname su blenderiu svogūną, sutraiškome česnaką, 3 traiškytas česnako skilteles iškart atsidedam faršui.
Dedam į puodą mėsos gabaliukus, svogūną , česnaką visus prieskonius, supilame aliejų ir sudedame sviestą. Pamaišome ir ant mažos ugnies troškiname kelias minutes. Kai mėsa bus pasitroškinusi užpilame ją su 0,5 litro vandens. Aš dažniausia naudoju greitpuodį.
Tada troškinu jame apie 20-30 minučių, kol mėsa tampa minkštutėlė. (Jei gaminsite paprastame puode, virkite, kol mėsa taps minkšta, ir jei reikia, papildykite vandens)
Kol mėsa troškinasi greitpuodyje, atskirame dubenyje susimaišome faršą, su tomis 3 traiškytomis česnako skiltelėmis , su žiupsneliu kuminio, druskos, juodaisiais pipirais bei trupučiu cinamono. Įpilame praplaktą kiaušinį. Pilam kiaušinio tiek, kad nebūtų per skysta faršo masė, išminkome ir padarome rutuliukus maždaug graikinio riešuto dydžio.
Kai greitpuodyje mėsa išsitroškina, dedame avinžirnius, jei reikia, papildome vandens. Tada dedam faršo rutuliukus ir dar patroškiname apie 15-20 minučių neužsukę dangčio . Na matysite,kai rutuliukai išsitroškinę ir padažas pasidaręs sunkesnis, tada ir patiekalas paruoštas.
Skanaus
Agnė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą