2015 m. kovo 29 d., sekmadienis

Sausainiai su abrikosų uogiene

Nežinau, ar juos teisinga būtų pavadinti alžyrietiškais, bet ten pabuvusi pastebėjau, kad šie paprastučiai sausainiai labai populiarūs.

Reikės:

250 g. minkšto sviesto
3 kiaušinių
1 arb. š. vanilinio cukraus
3/4 stiklinės cukraus
miltų

Viską sumaišome, miltus beriame ir su rankom minkome tik, kol gausime minkštą tešlą. Nepadauginkite miltų.
Ant miltuoto stalo pasidedam tešlą ir iškočiojame į ploną, bet ne per ploną lakštą. Išspaudžiame su sausainių formelėmis sausainius, pusę tu sausainių viduriukuose su mažytėm formytėm išspaudžiame viduriukus.

Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol vos vos pagelsta.
Kai atvėsta, pertepame abrikosų uogiene ir suklijuojame sausainiukus. Apibarstome cukraus pudra ir vaišinamės.

Skanaus
Agnė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą