Taigi reikės:
Filo tešlos 8-10 lapų
2 vištienos krūtinėlės
2 nedideli svogūnai
4 kiaušiniai
kuokštas petražolės, smulkintos
2 valg. š. sviesto (padažui )
400-500 g. sviesto (Filo tešlos pertepimui)
juodieji malti pipirai
druska
safranas
150 g. stambiai maltų migdolų
2 valg.š. cukraus
2 valg.š. rožių vandens (darau be)
cinamono
Eiga:
Į puodą dedame smulkintą svogūną, tuos 2 šaukštus sviesto, petražoles, nesmulkintą vištienos krūtinėlę, prieskonius. Patroškiname užpylę vandens , užpilame tiek kad vos vos apsemtų vištieną. Troškiname 20-30 minučių. Kai vištiena išsitroškina, tuomet ją ištraukiame ir suplėšome į trumpas juosteles. Pasidedame į šoną. Į padažą sudedame praplaktus kiaušinius ir maišydami ant ugnies juos kaitiname tol, kol sutraukia ir susimaišo su padažu.
Riešutus, cukrų, rožių vandenį bei cinamoną sumaišome į vientisą masę.
Išsiimkite iš pakuotės Filo tešlą. Išlankstykite ir uždenkite drėgnu virtuviniu rankšluosčiu, nes ji labai greit džiūsta.
Kepimo indą pasirinkite pusės Filo tešlos lapo dydžio. Kad kai sudėsite lapus į ją, ir po to įdarą, kito tešlos galo užteks ir jam uždengti.
Į kepimo indą, kurį prieš tai ištepėme sviestu, dedame vieną lapą Filo tešlos. Jį pertepame sviestu. Tada dedame antrą lapą tešlos ir vėl gerai visą pertepame. Ir taip sudedame vieną po kito visus Filo tešlos lapus.
Kai baigėte dėti Filo tešlos lapus, į indą dėkite kiaušinių ir padažo mišinį. Ant viršaus dėkite plėšytą vištieną, o ant vištienos užbarstykite riešutų masę.
Tuomet su Filo tešlos antru galu įdarą gerai uždenkite.
Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 170 C laipsnių, kol viršus gražiai paruduos.
Skanaus, Agnė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą