Jautienos su kauliuku, ar avienos
1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų
1 česnako galvutė
Maltos paprikos
Malto kumino
Juodų maltų pipirų
Druskos
Alyvuogių aliejaus
Maltos paprikos
Malto kumino
Juodų maltų pipirų
Druskos
Alyvuogių aliejaus
Iš vakaro užsimerkite pupeles, kad išmirktų.
Imame didelį didelį puodą ir jame pakepiname mėsą su alyvuogių aliejumi, tuomet dedame pupeles beriame paprikos miltelius ir kuminą, gerai išmaišome ir kelias minutes pakepiname.
Užpilame 2 litrus vandens, beriame druskos bei juodųjų pipirų ir uždengę verdame apie 1 valandą.
Po valandos pilame dar pusę litro vandens , dedame pramaltus konservuotus pomidorus, dedame česnaką, paragaujame ar netrūksta druskos, beriame jos, dar įberiame paprikos bei kumino. Kuminas turi gerai jaustis.
Uždengę verdame pusvalandį, tuomet nuimame dangtį ir dar pusvalandį paverdame atidengtą. Žiūrėkit, kad nepavirstų į košę, jei reikia įpilame dar truputį vandens, bet sriuba privalo būti tiršta. Kai baigiame - paragaujame, jei trūksta dar įdedame druskos / paprikos / kumino.
Skaniausia, žinoma, valgyt su prancūziška bagete, o mes sriubą valgome ir su skrudinta paprasta duonele.
SKANAUS
P.S. Pasakiškai skani sriuba!!!
Linkėjimai, Agnė
Gal ir visai skani jūsų sriubytė. Žinau kitą pupelių sriubos receptą taip pat su mėsa, mėsos kukulaičiais. Žinoma jų daug ir visokių variacijų. Kiekvienas žmogelis atsirenka pagal savo skonį. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikinti