2015 m. kovo 24 d., antradienis

Liubija - Alžyrietiška pupelių sriuba

Labai labai populiari sriuba visame Alžyre. Tarp kitko, tai buvo pats pirmas patiekalas, kurį man pagamino mano vyras, ir pats pirmas, kurį jis pagamino mano tėvams. Gal dėl to, jog ši sriuba yra stebinančiai lengvai pagaminama ir tuo pačiu be galo gardi. Geriausia ją virti yra šaltuoju metų laiku, nes ji yra soti bei šildanti. Labai labai rekomenduoju!

500 g sausų baltųjų pupelių
Jautienos su kauliuku, ar avienos
1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų
1 česnako galvutė
Maltos paprikos
Malto kumino
Juodų maltų pipirų
Druskos
Alyvuogių aliejaus

Eiga:

Iš vakaro užsimerkite pupeles, kad išmirktų.
Imame didelį didelį puodą ir jame pakepiname mėsą su alyvuogių aliejumi, tuomet dedame pupeles beriame paprikos miltelius ir kuminą, gerai išmaišome ir kelias minutes pakepiname.
Užpilame 2 litrus vandens, beriame druskos bei juodųjų pipirų ir uždengę verdame apie 1 valandą.
Po valandos pilame dar pusę litro vandens , dedame pramaltus konservuotus pomidorus, dedame česnaką, paragaujame ar netrūksta druskos, beriame jos, dar įberiame paprikos bei kumino. Kuminas turi gerai jaustis.
Uždengę verdame pusvalandį, tuomet nuimame dangtį ir dar pusvalandį paverdame atidengtą. Žiūrėkit, kad nepavirstų į košę, jei reikia įpilame dar truputį vandens, bet sriuba privalo būti tiršta. Kai baigiame - paragaujame, jei trūksta dar įdedame druskos / paprikos / kumino.
Skaniausia, žinoma, valgyt su prancūziška bagete, o mes sriubą valgome ir su skrudinta paprasta duonele.

SKANAUS

P.S. Pasakiškai skani sriuba!!!

Linkėjimai, Agnė

1 komentaras:

  1. Gal ir visai skani jūsų sriubytė. Žinau kitą pupelių sriubos receptą taip pat su mėsa, mėsos kukulaičiais. Žinoma jų daug ir visokių variacijų. Kiekvienas žmogelis atsirenka pagal savo skonį. Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti